Sunnuntai iltana saavuttiin takaisin mantereelle, olipas rankaa reissu! Kaikenlaista ikävääkin ehti tapahtua, mutta kerrotaan nyt pikaisesti ne agility "uutiset".

Lauantaina, n. 4 tunnin yöunien jälkeen, oli Ranella ja minulla 2 starttia, joista toisesta saatiin hylly ja toisesta 10. Ei siis agility menestystä tällä kerralla, mutta Ranea ei ainakaan voi asiasta syyttää, sen kanssa on niiin kiva kisata, kun se tekee "juuri" sitä mitä pyydän! :) Tosin ensimmäisen radan hylly oli kyllä tietyllä tavalla Ranen kuuntelemattomuutta tai omaa kyvyttömyyttä käskyttää tarpeeksi tiukkaan, kun Rane yhden hypyn jälkeen teki niin pitkän kaarroksen, että juoksi pussin päältä, sen sijaan että olisi tehnyt tiukan 180 asteen käännöksen. Loppu rata mentiinkin sitten nolla rataa, että pienestä oli nolla kiinni... Toisella radalla Rane tiputti kiihkoissaan (taas) ensimmäisen riman, siitä 5! :( Radan loppupäässä saimme yhden kiellon, kun en vaan mahani kanssa ehtinyt ohjaamaan Ranea oikealle hypylle, siitä toinen 5. Täytyy kyllä myöntää, että ei se mitään herkkua nuo ratojen juokseminen ollut, mutta parhaani tein ja radalla oli kuitenkin ihan kivaa!

Osmo teki Tonin kanssa 2 upeea rataa, molemmilta radoilta tuli kuitenkin vitoset, ekalla radalla puomin alastulokontaktilta toiselta radalta keppi virhe. Osmolla oli kuitenkin molempien ratojen nopein aika! Siitä tulee kyllä melkoinen tykki, kunhan se tuosta vielä vähän kehittyy! :)

Lauantai oli todella pitkä päivä, oltiin hotellilla vasta 21 jälkeen, koirille ja itselle hieman ruokaa, pieni rentoutuminen ja vielä koirien iltapissatus, niin johan oli kello taas lähempänä puoltayötä ennen nukumaan menoa. Sunnuntai aamuna piti  herätä kukonlaulun aikaan, joten unet jäi taas vähäisiksi. Sunnuntaina oli kaikille luokille vain yksi kisa, saatiin tästä viimeisestä kisasta Ranen kanssa hylly, josta voimme syyttää masuasukkia. Rane pinkoi väärään päähän putkea, kun en ehtinyt ohjaamaan sitä oikeaan päähän! Rata tehtiin taas hienosti loppuun ja kivaa oli! Osmon ja Tonin rata sunnuntaina meni nyt Osmomaiseen tapaan sähläten, takaaleikkaus putkelle oli ylitsepääsemätön ja rengas tuli suoritettua väärästä välistä. Osmolle hylly sunnuntain radalta, liekkö syynä ollut sekä koiran, että ohjaajan väsymys...

Tonilla oli kisakoirana myös Pulu ja tietenkin myös Penny oli mukana, mutta se ei päässyt kynsivammansa vuoksi kisaamaan. Pulun saaavutuksista voi lukea pennyn.vuodatus.net:stä.

Kaiken kaikkiaan  olen kuitenkin tyytyväinen Ahvenanmaan kisoihin. Rane teki loistavasti kaikki kontaktit, varastamista ei tarvinnut todellakaan edes ajatella ja muutenkin se suoritti radat täysin taitojensa mukaan. Harmikseni meillä alkaa nyt kuitenkin kisatauko, kun ei tämän mahan kanssa enää pysty juoksemaan niin kuin haluaisi. Kisatauko, mammaloma ja kevään saapuminen tarkoittaa (toivottavasti) sitä että Ranen kanssa treenataan joka päivä pihalla, omalla "agility kentällämme" takaa ohjausta = irtoamista muuallekin kuin putkeen, juoksukontakteja ja keppejä joka suunnasta. Tavoitteena olisi nyt, että kun seuraavaan kisaan starttaamme, tekisi Rane kontaktit täysillä juosten ja se osaisi kepit mistä suunnasta tahansa. Eiköhän me sitten pian saada se vimmeinen nousu nolla ja voidaan alkaa keräämään nollia vuoden 2009 SM kisoihin ja MM karsintoihin. Tässä meidän agility tavoitteet tälle vuodelle! :) Mitenhän meidän käy tänä vuonna, kun viime vuoden tavoitteeseen ei ihan päästy...