Viikko sitten maanantaina olimme Ranen kanssa Noora Salosen (www.koirakondis.com) tehotreenissä. Tehotreeni todella, kun pääsin lähtemään töistä niin myöhään että myöhästyimme vajaa 10 minuuttia alusta ja aikaa meille oli varattu ½ tuntia yksityisopetusta. No, lyhyen ja tehokkaan treenin aikana ehdimme kuitenkin treenata tiukkaa käännöstä hypyiltä ja takaa ohjaamista A:lle ja putkeen. Hyvä ja opettavainen puolituntinen, kiitos Noora!

Keskiviikkona olikin sitten hieman pidempi treeni Jaakko Suoknuutin opastuksessa. Treenieessä oli Ranen ja Osmon lisäksi tietysti Penny ja Pulu, sekä Mikko Duken kanssa. Treenasimme Jaakomaisen hankalaa rataa (kuva alla), saatu oppi ja ohjaistekniikat olivat kullan arvoisia. Hankalia kohtia oli useampikin, mutta kaikista selvittiin kunnialla ja jopa Osmon kanssa tehtiin rata maaliin asti! Todella hyvä ja tehokas kaksituntinen siinä tuli vietettyä, kiitos Jaakolle loistavasta opetuksesta!!

1003241.jpg

Lauantaina oli sitten taas kisat. Kisat oli tällä kertaa sisäkisat Lemmikkimessujen yhteydessä. Osmolla oli vain yksi startti, joka menikin ihan yli odotusten, lieekö syynä loistavat teeenit keksiviikkona. Osmo sijoittui luokassan toiseksi!!! Radalla oli kontakti esteenä A, joka tehtiin kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla puhtaasti. Rata meni muutenkin niin hienosti, että ensimmäinen nolla oli millin päässä. Ainut virhe sattui renkaalla, josta Osmo loikkasi välistä. :( Siitä tuli siis kielto, muuten mentiin maaliin tyylikästä ja puhdasta agilityä. Osmon aika oli ainakin luokkanssa nopein ja ihan omalla kymmen luvullaan, se oli n. 36 sekunttia kun voittajan ja kolmanneksi tulleen aika oli päälle 40 sekunttia. Kyllä olin iloinen tuon hassu koiran suorituksesta!! Osmo kyllä aluksi luuli tulleensa näyttelyyn, yleensä jos ollaan vastaavanlaisessa hallissa oltu, ollaan oltu näyttelyssä. Osmolla kesti hetken ennen kuin se tajusi, että hei täällähän on esteet ja mun pitääkin nyt istua eikä seistä. Radalla mentiin kyllä sitten niin kovaa kun kintuosta pääsi, mutta taas palkintojen jakoon mennessä Osmo poseerasi kehässä pitkän turkkinsa kanssa kuin mikäkin näyttely guru! Vähän nauratti, mutta niin ne koirat vaan yhdistävät tiettyjä asioita tiettyihin juttuihin. :)

Ranella oli kaksi rataa, joista molemmista tuli tällä kertaa hylly! Mutta Rane meni kyllä taas niin hienosti ja juuri niin kuin osaa, itseäni saan syyttää hyllyistä, kun en tietyissä kohdissa ottanut Ranea riittävästi "nenästä kiinni" ja vienyt oikealle esteelle. Kaikki kontaktit meni taas loistavasti ja muutenkin meillä on niin kivaa siellä radalla, kun SAADAAN suorittaa rataa YHDESSÄ!! Ihana koira, ihanaa kun se nauttii tästä lajista niin täysillä. 2 -luokan radat sopii meille tuhat kertaa paremmin , kuin 1-luokan radat, se on nimittäin niin, että mitä enemmän on mutkia ja tiukkaa käännöstä radalla, sen paremmin meillä menee, kun Rane ei ehdi saada ihan sitä suurinta ja hulluinta, seiska vaihdetta, päälle. :) Seuraavia kisoja odotan jo innolla, saa nähdä riittääkö tämä vuosi agilitytavoitteemme saavuttamiseen. Suunta on joka tapauksessa tällä hetkellä oikea!