...sitä tämä kevät todella on! Olen niin ymmälläni Ranesta ja Osmosta miten ne ovat sopeutuneet tähän reissaamiseen niin yllättävän hyvin. Ulkona ollessamme kyllä huomaan, että vähän on ollut stressaava elämä, etenkin Ranella, pyöräilijät ovat taas saalista (vähenemässä määrin onneksi) ja muutenkin sinkoilu ja säntäily joka suuntaan vie välillä minulta hermot, ja siihen päälle sitten pitää haukkuakin jollekin olemattomalle. No, onneksi tilanne aina rauhoittuu kun päästään liikkeelle! Missä ikinä kaupungissa ollaankin, olen yrittänyt pitää päivärytmin ja rutiinit aivan samanlaisina tosin lenkit ovat olleet super pitkiä viime aikoina. Ehkä tämä normaali päivärytmi auttaa poikia, autoa tosin ollaan ajeltu paaaaaljon enemmän kuin aiemmin. Autoilu lisää Osmon stressiä, se ei pidä siitä vaikka ei se kyllä autossa valitakkaan, ei vaan osaa pentuajan pahoinvoinnin jäljiltä rentoutua.

Vappuaattona tehtiin täällä Turussa aivan mahtava lenkki ennen työpäivääni. Aurinko paistoi mutta keli oli kuitenkin hieman viileä, todella piristävä. Pojat juoksivat joen vartta vapaana ja kisailivat kepin kanssa. Osmo on näissä keppi hommissa Ranea nopeampi ja vahvempi, mutta Rane "kuroo" tätä eroa koko ajan umpeen. Olin niin iloinen Ranen puolesta, kun se sai Osmon ja kepin kiinni joka kerta kun Osmo yritti pinkoa keppi suussa Ranea karkuun. Osmo oli varmaan ihmeissään, että miten tosta faijasta on tullut noin nopea. :) Pojilla oli kuitenkin super super hauskaa! Se on aina niin ihanaa katseltavaa kun koirat saavat juosta sydämensä kyllyydestä vapaina keskenään leikkien. :) Tänäänkin saavat juosta, mutta vaihteeksi remmin päässä, tänään on ohjelmassa juoksu lenkki koko poppoolle...

Ai niin, viime perjantaina oltiin AST:n järjestämissä epävirallisissa kisoissa Espoon Makkaalla. Kisassa oli mukana molemmat pojat ja lisäksi kisasin mini luokassa Marjun Sanin kanssa. Sani on kyllä niin mahtava ohjattava, se menee juuri niin kuin ohjaat ja juuri niin kovaa kun jaksat juosta. Tehtiin 0 rata ja sijoituttiin mini kilpailevissa kolmanneksi! :) Medi kisaavissa Rane meni todella todella hyvin! Mm. A mentiin 2 kertaa ja molemmilla kerroilla alastulokontakti meni juuri niin kuin käskin, hienosti alastulolle hiljentäen ja pysähtyen. Upeaa! Kepeille tultiin sitten taas hirveällä vauhdilla putkelta. Se on aina vaikea paikka, kun Rane ei yhtään hiljennä vauhtia itsenäisesti kepeille, ja putkesta tullaan aina täysiä ulos, ja jos minä olen sentinkin väärässä kohdassa ohjaamassa/hiljentämässä koirua on virheen mahdollisuus todella suuri. Ja niinhän siinä kävi että kielto tuli! :( Mutta se ei toisaalta haitannut, kun A:n kontaktit meni niin loistavasti, A on kuitenkin kontaktiesteistä meille se vaikein! Osmo oli omalla radallaan niin Osmo! :) Hyvin se menee sinne minne sitä ohjaan, kunhan vaan saatan sen joka esteelle enkä ole yhtään myöhässä. Vauhtia riitti taas jopa niin paljon, että keinulta suorastaan lennettiin seuraavalle esteelle... :) Kepit oli tällä kertaa hankalat, se on aina ollut Osmolle vaikeia este, se ei malta tehdä niitä. Nytkin se meni alun hyvin, mutta sitten se rupesi ohittamaan aina yhden kepin ja pujotteli siis vain joka toisesta välistä. Tehtiin kepit varmaan kolme kertaa ennen kuin saatiin ne loppuun. Osmon agility suoritukset lähinnä vain naurattavat minua vaikka se tekisi mitä, se on niin hälmö ja hassu siellä radalla, sille ei voi olla vihainen! Ja olen niiiin iloinen, että siinä on noin paljon vauhtia, kun aluksi luulin että siitä tulee sellainen jota saan hulluna kannustaa tekemään. Onneksi ei tarvitse vaan koiralla on intoa ihan omasta takaa. No, Osmosta onkin parasta kun saa tehdä Mamin kanssa jotain ihan kahdestaan, se kun on sellainen "mamman poika"! :)