709494.jpg
"Aurinkoista kesää kaikille!" Kuva lenkiltä Tuomarinkartanon maalaismaisemista.

Oltiin maanantaina treenammassa agilityä seuramme kentällä Helsingissä (juu, Turun keikkamme on ainakin töiden osalta saatu päätökseen, toistaiseksi). Kentällä ei ollut muita, joten saatiin ihan rauhassa treenata. Rakensin meille radan, jossa sai treenata kontakteja (putki houkuttimena), sarjahyppyä, keppejä (keppien päässä valssi ja ilman valssia) ja niin kuin olettaa saatta Rane teki kaikki kontaktit täydellisesti! Juoksin itse sinne putken suulle saakka ja Rane vaan olla möllötti kontaktilla kunnes annoin sille luvan pinkoa putkeen. Vähänkö on ärsyttävä koira!! Yritin kuumentaa sitä tekemäällä sen kanssa ensin vain yhden lyhyen radan, jonka jälkeen laitoin sen kiinni kentälle ja otin Osmon suorittamaan rataa. Rane hakkui kyllä ja kuumenikin ehkä, mutta heti kun vaihdoin koiria se oli taas suht. rauhassa ja todella kuuliainen. Osmo ei saa sitä kuumentumaan samoin kuin jonkun toisen ratasuoritus. No treenattiin sitten kuitenkin rataa joka suuntaan, painottaen kontakteja ja keppien sisään menoa ja hyvin meni treenit.

Rane vähän "relasi" sitten treenien jälkeen kotona, luun kanssa:
709482.jpg

709484.jpg

Osmon kanssa treenattiin myös rataa, mutta tein sen kanssa myös este treeniä nimen omaan kontaktitreeniä, se kun ei vielä oikeasti yhtään tiedä mitä niillä kontakteilla pitää tehdä. Pikkuhiljaa kai se oppii! Olen kuitekin todella iloinen siitä, että se on oppinut pujottelemaan, vaikkakin välillä keskittyminen herpaantuu siinäkin ja joku keppi saattaa jäädä välistä. Osmon tekemiset eivät saa mua kuitenkaan koskaan suuttumaan vaan lähinnä naurattamaan (lukuunottamatt hyppimistä ja lähdössä karkaamista), se on mun terapia koira agilityssä, kun tuo toinen taas saattaa minut terapiaan! :)

Eilen käytiin moikkaamaas Saara Trim-IT triimaamolla. Poikien mahat ajeltiin pitkistä karvoista lyhyiksi ja samalla trimmattiin muutenkin hieman poikien selkiä. Käytiin myös pienellä lenkilä Fiinan ja Olgan kanssa. Rane oli niiiiin iloinen nähdessään ihanan Fiinan. Niin oli kyllä myös Osmo nähdessään ihanan äitinsä!! Osmo ihan oikeasti käyttäytyy Fiinaa kohtaan ihan eri tavalla kuin muita narttuja kohtaan, kyllä nuo koirat taitavat äitikoiransa tunnistaa! :) Oli kiva nähdä Saaraakin pitkästä aikaa. Kiitos vaan Saaralle taas mahojen ajelusta! Nyt ei tule sadekelillä niin paljoa kuraa sisälle (sadekelejä ei kyllä toivota!).

Tänään päästään pitkästä aikaa omiin treeneihimme! Tarkoituksena treenata agirodun FAO Open rataa. Toivon, että saan Ranen tänään kisafiilikseen treeneissä, että pääsisin treenaamaan niitä kontakteja ihan oikeasti.