Kiitos kaikille jouluviesteistä ja muusta joulumuistamisesta! Toivottavasti kaikilla oli mahan täyteinen ja rauhallinen joulu, niin kuin meillä.

Vietimme joulua Suomenlinnassa vanhempieni luona. Perhettä oli koolla vähän eri kokoonpanot jokaisena joulun päivänä, mutta niinhän se menee. Rane ja Osmo nautti joululomasta saaressa. Joka päivä käytiin pitkillä lenkeillä rantoja koluten, pojat saivat kirmata luodoilla vapaudesta nauttien. Joulupäivänä Osmo kävi myös vahingossa uimassa, kun kalliolla oli "hieman" jäätä ja jarrut eivät siinä sitten pitäneet. :) Onneksi ukko selvisi kuitenkin omin avuin pois merestä, eikä itse tarvinnut kastella edes varpaita, Osmokin kastui vain mahaan saakka. Jouluruoat olivat myös poikien mieleen, etenkin kalkkuna jota kytättiin ja vartioitiin kuin mitäkin saalista. Jouluaattona myös koirat saivat jouluaterian: riisipuuroa ja kalkkunaa ja se olikin sitten varsinaista herkkua. Mosse oli tietysti myös mukana ja nautti myös kalkkunasta ja puurosta.

Pakettien jakaminen olikin sitten melkoista meninkiä. Jokaiselle koiralle oli tetysti kuusen alla paketteja ja kun ne niitä sieltä sitten sai alkoi sellainen meininki. Kolme koiraa juoksee asuntoa ympäri toisten paketteja varastaen hirveällä murinalla ja meiningillä. Pakettien sisältö ei ollut ollenkaan niin mielenkiintoinen kuin paketin repiminen. Tilanne rauhoittui vasta kun jokainen tajusi saaneensa naudan sääriluun lihoineen lahjaksi. Tämän tajuttuaan joka koira rauhoittui omaan nurkkaan luustaan nauttien ja me ihmiset saimme avata palettimme rauhassa.

Eilen kun tulimme takaisin kotiin ukot olivat aivan poikki. Ei se vaan ole sama olla montaa yötä poissa kotoa, vaikka tuttu paikka onkin. No, onneksi on se oma koti, missä voi ladata akut seuraavia seikkailuja varten. :)