Joopa joo, olipahan taas esitys Ranelta! Se koira saa välillä niin raivon partaalle, että meinaa ihan oikeasti tulla itku. Tulee oikeasti niin epätoivoinen olo, että tekisi mieli laittaa hanskat naulaan ja unohtaa koko agility sen kanssa kun kaikki kisat (=viikonloput) menee pilalle kun koira aiheuttaa niin pahaa mieltä itselle.

Lauantaina Ranella oli kolme starttia, joista saatiin yksi hylly, yksi 5 (sijoitus 5.) ja yksi 15. Agilityleirin jälkeen ollaan treenattu hirmuisesti kontakteja, jonkin verran keppejä, irtoamista ja putkiin imuttamista ja tämä jälkimmäinen toimii TAAS vähän liiankin hyvin. Niin, Ranenkin kanssa on pitänyt treenata irtoamista, vaikka se on aina irronnut hyvin, mutta sitten kun OIKEASTI pitäisi juosta eteenpäin täysillä, niin sitten sinne ei mennäkään vaan haukutaan vaan jaloissa että "minne mun nyt pitää mennä??". No, nyt sitä sitten irrotaan kisoissa niihin putkiin niin pirun hyvin, että kontaktit unohtuvat kokonaan!! Näkisittepä miten tuo tekee ne kontaktit nykyään treeneissä.... Lauantain kisoissa ainut kontaktieste, joka tehtiin hienosti oli keinu, mutta siinä meillä ei koskaan (vielä) ole ongelmia ollutkaan. Kontaktien jälkeen oli lähes joka kerta putki, jonne Rane lähtee nykyään niin kaukaa ohjattuna, että jos Kaplaksen Mari (agileiri kouluttajamme) näkisi, olisi hän mielissään. :) Mutta kun Rane kiinnittää sen putken näkökenttäänsä esim. jo puomin päällä, on ihan sama mitä sille sanoo tai tekee, se ei joka tapauksessa näe eikä kuule siinä alastulolla mitään muuta kuin sen putken, jonne se on jo ehtinyt hyvissä ajoin ennen kuin itse olen edespuomin puolen välin kohdalla! Treeneissä olen tehnyt niin, että putki on esim. puomin alastulolta tai heti keppien jälkeen n. metrin päässä, eikä sinne olla menty kertaakaan luvatta, mutta kisoissa onkin sitten näköjään taas täysin eri meininki. Tuntuu niin turhalta treenata kun kisoissa tehdään kaikki kuitenkin ihan eri tavalla!!?? Ja tulee suhteellisen kalliiksi treenata kisoissa, täytyisi voittaa lotossa, että viitsisi lähteä siihen. No, seuraavissa kisoissa rata loppuu kyllä saman tien jos tulee loikka kontaktilta ja myöskin tällä viikolla kun treenataan, me treenataan pelkästään rataa, yritän saada Ranen yhtä kuumaksi kuin kisoissa ja jos tulee loikka kontaktilta, niin räminä purkki lentää!!!

Jos agirodusta ei tule Ranelle yhtään nollaa, sen ei tarvii enää tänä vuonna kisata (ei kenenkään kanssa!!), vaikka meillä tavoitteena olikin nousta kolmosiin tämän vuoden aikana. Vielä alkuvuodesta uskoin sen olevan mahdollista, mutta nyt luulen, että siirrän tämän tavoitteen Osmoon ja kisaan sen kanssa loppuvuoden ja yritän nousta kolmosiin! Osmolla on ollut tiukkaa kontaktitreeniä agileirin jälkeen ja jo sitä ennen. Vieläkään se ei niitä täysin osaa, mutta sen tekemisessä tuntuu silti olevan enemmän järkeä kuin Ranen tekemisessä. Tämä siitä huolimatta, että Osmo on vähän höntti. :) Osmo osallistui lauantaina vain hyppyradalle, josta saatiin 5 kun en taaskaan antanut sille tarpeeksi tilaa keppien ensimmäiseen väliin menemiseen, vaan se ohjautui ensimmäisen kepin taakse. Muuten se meni todella hienosti ja kesti hienosti yhden takaleikkauksen putkella! Osmo oli hyppy radalla 7. Rane oli samalla radalla 5., n.5s erolla Osmoon. Osmo ei irtoa (vielä) niin hyvin kuin Rane, mutta se ei todellakaan ole mikään hidas! Se nuolee niitä esteitä, siinä missä Rane tekee kauheita kaarroksia, eli jos rata olisi tiukkaa käännöstä tms. ja molemmat tekisivät nollat (in my dreams...) niin voin lydä vaikka vetoa, että Osmo voittaisi Ranen. Että onhan minulla hyvät koirat, mutta mitä siitä on iloa, kun ainakin tuo toinen tekee kisoissa mitä tykkää...

Osmo ei ole vielä ikinä onnistunut saamaan minua itkuraivarin partaalle, ainakaan agilityssä, ja Rane taas on tehnyt sen jokaisissa kisoissa joissa ollaan viimeisen reilun kuukauden aikana oltu. Ja uskokaa tai älkää, se ei ole kivaa minulle, ei koiralle eikä myöskään niille ihmisille, jotka sattuvat olemaan paikalla!! Eli jos olet lähdössä agirotuun ja näet Ranen tekevän rataa korvat narikassa, kannattaa pysyä kaukana minusta!!