Kesäloma oli ja meni, ja menikin todella vain rentoutuen. Koko loman aikana ei "koiraharrastettu" muuta kuin PRT Ry:n näyttely, joka oli Ridasjärvellä heinäkuussa. Molemmat pojat esiintyivät todella hyvin, Ranekin, joka ei ole tehnyt mitään näyttelyihin liittyvään sitten viimevuoden PRT Ry:n näyttelyn. Osmo sai avoimessa luokassa EH:n ja Rane valioluokssa ERI:n, juuri näitä laatuarvosteluja olin odottanutkin! :) Rane on jotenkin ihan huippukunnossa, Brittituomari laittoikin arvosteluun Ranelle kommentin "Lovely shaped".

Viime viikolla sitten alkoi taas agilitytreenit, ja hyvinhän ne treenit taas menivät! :) Treenien loputtua Penny Koutu aiheutti vain hieman jännitystä. Treenit olivat viikko sitten keskiviikkona, kun oli todella kuuma päivä. Vaikka treenit olivat illansuussa ja koirat joivat ja odottivat vuoroaan varjossa, onnistui Penny saamaan lämpöhalvauksen!! Onneksi meidän ihmisten aivot leikkasi ja tajuttiin kyseessä olevan lämpöhalvaus, Penny hanan alle viileään veteen n. 10 minuutiksi. Itse lähdin poiken kanssa jäähdyttely lenkille ja kun tulimme takaisin kenttää kohti, käveli Penny meitä vastaan kuin uudesti syntynyt. :) Oli se kyllä aika hurjan näköistä, kun koiru vaan huojuu kun jalat ei oikein kanna. Onneksi selvittiin säikähdyksellä!

Viime viikonloppuna meilä oli sitten heti jo kisat Riihimäellä. Lauantaina kisasi 3 luokkalaiset ja sunnuntaina 1 ja 2 luokkalaiset. Ranen agirata meni sunnuntaina alun 3. esteeltä oltettua hyllyä lukuun ottamatta lähes täydellisesti! Alussa oli haastava hyppykuvio, ja en vain saanut Rane vedettyä nenästä 3. esteen oikealle puolelle ja niin se Rane sitten hyppäsi sen väärään suuntaan. Mutta sen jälkeen mentiinkin maaliin saakka huippuhienosti! Radalla oli kaikki kontakti esteet ja kaikki kontaktit myös otettiin, keppien sisäänmeno ei olisi voinut olla hienompi ja muutenkin rata sujui jouhevasti ja vauhdikkaasti maaliin saakka. Tällä kertaa tuli siis hyvä hylly, eikä radan jälkeen harmittanut yhtään! :)

Heti ratasuorituksen jälkeen lähdettiinkin ajamaan kohti Turkua ja PRT Ry:n järjestämiä, Janita Leinosen pitämiä agilitytreenejä. Sekä Osmo että Rane pääsivät treenaamaan. Rata oli haastava, mutta hauska ja oppia tuli hurja määrä. Kaikista mieleenpainuvin oppi oli jaakotus, jossa tehdään vähän niin kuin valssi eri suuntaan kuin mihin koira menee, tällöin koira jää hetkeksi selän taakse, mutta koiraa ollaan heti ottamassa vastaan ja ohjaamassa seuraavalle esteelle vastakkaisella kädellä. Vaikea selittää sanoin, mutta suunnilleen jotenkin noin se menee. Yhdessä kohtaa rataa koirat tuli hypyltä hypylle jonka jälkeen suorassa linjassa oli putki, mutta koira pitikin saada siihen "väärään" päähän putkea. Jaakotus oli ainut tapa jolla putkihullun Ranen sain ohjattua helposti ja varmasti siihen vaikeampaan putken päähän. Huippu juttu! Vaikeinta tuossa ohjausliikkeessä on hahmottaa se omassa päässään, kun oma liike menee aivan eri suuntaan kuin mihin ohjataan ja mihin koira menee. Agilityssa tarvitaankin siis hyvää fysiikkaa mutta myös älyä, jotta selviää kaikista haastavista ohjauskuvioista! :) Ei ole helppo laji, siksi se niin mukavaa onkin!