889968.jpg
Osmo oravia päivystämässä lempipaikallaan, kisojen jälkeen!


Viikonloppuna oltiin kisaamassa Purina Arenalla syysskaboissa. Näin päivä kisojen jälkeen, kisat menivät ihan ok, huippusuoritukset osaltamme jäi kuitenkin puuttumaan, samoin kuin se viimeinen nousunolla sinne kakkosiin.


Lauantaina ensimmäiseltä radalta Rane sai hyllyn, ja Osmo 20 ollen 12. Toisen radan Osmo meni tonin kanssa ja niille taisi tulla hylly. Meille tuli Ranen kanssa muka kielto ennen hyppyä numero 9 ja saimme siis 5, mutta olimme sillä tuloksella 3.!! :) Se virhe oli todellakin ilmeisesti kieltovirhe, näin vaan kun tuomarin käsi nousi, ajattelin että Rane tiputti edellisen hypyn riman, mutta kun kysyin tätä katsojilta, ei siellä mitään rimaa tollut tippunut, joten sen oli pakko olla sitten kielto. Kielto tuli mitä ilmeisimmin siitä, että Rane pienensi hetkellisesti vaihdetta (eli vauhti vähän hiljeni), mutta jatkoi kuitenkin koko ajan meoaan eteenpäin ilman mitään pysähdystä/esteen ohitusta/pyörähdystä esteen edessä. Mielestäni vauhdin hiljentyminen ei ole kieltoa aiheuttava virhe, mutta en kyllä ole sitä sääntökirjaa vähään aikaan lukenut, joten en voi olla sata varma. Mutta kyllä se kuitenkin otti aivoon! En myöskään uskonut, että tuloksella 5 pääsee palkintokorokkeelle, joten en jäänyt palkintojen jokoa odottamaan, siksi ei sitten päästy kuvaan, eikä korokkeelle tulettamaan!

Sunnuntaina kisat jakuivat vielä huonommin! Osmo hyppi kuin aropupu joka esteen välissä 2 metrin korkeuteen eikä radan suorittamisesta tullut yhtään mitään. Ensimmäisen radan tuloslapussa luki, että Osmolle hylly, koska koira oli liian innokas! Ihan oikeasti siinä luki niin! :) Virhitä oli joku 50! Toiseltakin radalta otettiin Osmon kanssa hylly, kun sama meno jatkui! Eihän sitä kukaan jaksa katsoa sellaista otusta, joka on rataa suorittaessaan enemmän ilmassa kuin maassa. Grrrr!!! Rane sai ekalta radalta kympin, 2 kielto, joista ainakin toisesta voin syyttää täysin itseäni. Olin loppusuoralla Ranea melko paljon edellä ja oletein että tottakai se hyppää 3 viimeistä suorassa linjassa olevaa estettä, mutta sitten se juoksikin sen keskimmäisen ohi! Ei saisi ikinä olettaa!! Toiselta radalta tuli hylly, kun Rane päätti mennä keinulle tiukan käännöksen jälkeen, vaikka olisi pitänt mennä pituudelle ja siitä putkeen. En taas osannut edes ajatella, että Rane valitsee keinun, joka ei kuitenkaan ollut mitenkään ihan vieressä, mutta itseäni saan syyttää, kun en koiralle mitään sanonut, oletin taas että se tulee perässäni, etenkin kun suoraan edessä on putki!

No, sunnuntain kisavireyteen kyllä vaikutti väsymys! On ollut ihan älyttömästi töitä ja vielä nuha päällä. Koko viime viikko meni minimaalisilla yöunilla, kun kaikki yöt meni nenää niistäessä. Sitten kun startit on heti aamusta, ei siihen vaan ehdi herätä, ei pää eikä kroppa vaikka kuinka yrittäisi! Tulevan viikonlopun kisoissa lupaan olla olettamatta mitään ja yritän nukkua tällä viikolla kunnolla. Katsotaan sitten miten se vaikuttaa tuloksiin vai vaikuttaako! Ärsyttää vaan niin kovin, kun meillä menee radat Ranen kanssa niin hyvin! Tuntuu siltä, että meidän kuuluisi saada joka radalta nolla, kun varsinaisia isoja ongelma kohtia meillä ei ainakaan tällä hetkellä tunnu olevan. Kai se isoin ongelma kohta olen kuitenkin edelleen minä!? Mitähän minulle pitäisi tehdä...