Vietettiin koko lauma pitkä viikonloppu Sotkamossa mummoni hyvässä hoidossa! Siellä on aina yhtä ihanaa, mainiot ulkoilumaastot nurkantakana, hyvää ruokaa ja paljon :) ja muutenkin todella rentouttava ilmapiiri. Oli ihana loma, nyt sitten jaksaa paiskia töitä vuoden loppuun! Koiratkin nauttivat olostaan, saivat juosta metsässä mielin määrin ja lauantaina pääsivät vielä agility kisoihin. Lomaahan tällainen reissaaminen ei koirille ikinä ole, joten sunnuntai iltana, kun saavuimme taas Turkuun, oli koko lauma aivan poikki ja tyytyväisiä kotiin paluusta!

Lauantain kisat menivät ihan kiitettävästi. Osmo aloitti aamulla, 2 agirataa. Molemmilta radoilta tuli hylly, mutta Osmon suorittamisessa alkaa jo pikkuhiljaa olla jotain järkeä. Ensimmäisellä radalla kaikki kontaktitkin oli puhtaat, mutta vedin, niin kovin herkästi ohjautuvan Osmon, muurin ja hypyn välistä ja hyppyeste tuli sitten suoritettua väärään suuntaan! Minun ohjausvirheeni, Osmo kun ei ole Rane! :) Toiselta radalta sitten loikitiin hienosti kaikki kontaktit (blääh!), mutta muuten rata sujui ihan jouhevasti eteenpäin. Toiseksi viimeisenä esteenä oli puomi, josta Osmo loikkasi ja jonka seurauksena olin viimeisellä hyppyesteellä myöhässä ja siinä sitten hetken sählättyämme, Osmo hyppäsi esteen väärään suuntaan (taas)! Saatiin hylly viimeisellä esteellä! Ei voinut kun nauraa, on tuo niin hassu koira!

Seuraavana oli vuorossa Rane, 2 agirataa myös 2 luokilla. Ensimmäisellä radalla oli paha kohta, jossa hypyn jälkeen piti mennä ns. väärään päähän putkea. Otin kohdan todella tiukasti, ehkä hieman liiankin tiukasti, sillä rima tippui, mutta muuten selvittiin kohdasta hinosti. Rata sujui mainiosti, kaikki kontaktit ja kepeille meno olivat mitä hienoimpia (jee!!), sitten tultiin tälle samalle hyppyesteelle ja tällä kertaa kohdasta piti selvitä niin, että putkeen ei mennä lainkaan! Ja taas tiukkaa käskytystä, tällä kertaa seurauksena kielto, Rane tuli hypyn ohi. Hö! Hyppy saatiin kuitenkin suoritettua ja selvittiin tästä putkiansasta molemmilla kerroilla, mikä oli aivan mahtavaa tuon putkihullun koiran kanssa! :) Ensimmäiseltä radalta tuli siis 10 ja n -5s aikaa, sijoitus 2.!! Medi 2 luokassa oli 6 osallistujaa ja vain 2 sai tuloksen!

Toinen rata oli myös mukavan haastava ja etenkin alku oli Ranen unelmien täyttymys. Heti ensimmäisen esteen jälkeen oli suoraan edessä suora putki! "IHANAA!!" sanoi Rane, kun se pääsi startti viivalle. Lähdössä ei meinanttu aluksi pysyä sitten millään, mutta tiukalla käskyllä pylly pysyi maassa. Suorituksemme oli aivan loistava! Mutta koska ikinä mikään suoritus ei voi olla täydellinen, tuli meille sitten kepeiltä 5, Rane lähti hienosti keppejä suorittamaan, mutta ilmeisesti olin sijoittunut liian lähelle keppejä, koska Rane suoritti ensimmäisen kepin väärältä puolelta! Pikainen korjaus ja täysillä maaliin, aika -11 ja virheitä se 5. Sijoitus myös toisella radalla 2., ja myös tästä radasta selvisi tuloksella maaliin vain 2 kuudesta.  En olisi voinut olla tyytväisempi Ranen suorituksiin, koira teki juuri niin hyvin kuin osaa, kaikki virheet olivat omaa syytäni! :)


Mini3 luokkassa Penny starttasi kolmesti, 2 agirataa ja yksi hyppyrata. Ensimmäiseltä radalta hieno nolla voitto!! Toiselta radalta hylly ja hyppyradalta taas nolla ja sijoitus 7. Pennyn suorituksista enemmän Penny omassa blogissa pennyn.vuodatus.net.

Kaikki radat kuvattiin, yritänkin saada videot nettiin jotta pääsette kaikki "ihailemaan" mainioita suuorituksiamme. :)